Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών, Ευζώνων, Φαλήρου

Ενημέρωση για την 5η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων | 04/07/2009

Tην Τετάρτη 24 Ιουνίου έγινε η 5η συνέλευση των κατοίκων της περιοχής. Δεν είχε την μαζικότητα των προηγούμενων συνελεύσεων λόγω της κακοκαιρίας και γιαυτό η συζήτηση περιορίστηκε σε δύο θέματα και σε ενημερώσεις των ομάδων.

Kουβεντιάσαμε για το πρώτο λαϊκό γλέντι στην γειτονιά που διοργανώναμε την Πέμπτη 25 του μήνα και συνεννοηθήκαμε για τις λεπτομέρειες μοιράζοντας τις δουλειές για το γλέντι που τελικά έγινε με πολύ κόσμο και κέφι στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή του 12ου σχολείου.
Tο γλέντι έγινε σε ένα σχολείο εγκαταλλελειμένο από την πολιτεία τα τελευταία χρόνια και μεταμορφώθηκε σε έναν ανοιχτό κοινωνικό χώρο με την παρέμβαση των κατοίκων. Καθαρίσαμε και διακοσμήσαμε το χώρο για την περίσταση, φέρνοντας μεζέδες από τα σπίτια και τσικνίζοντας με κρασί, απολαύσαμε μουσική από την ζωντανή ρεμπέτικη κομπανία, που αποτελούνταν κυρίως από μουσικούς της γειτονιάς.

Η συνέλευση κουβέντιασε για το νερό και τους κινδύνους που διατρέχουμε σε περίπτωση που ιδιωτικοποιηθεί. αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις που διοργανώνει το σωματείο εργαζόμενων στον ΟΥΘ (25/6 πορεία και 26/6 αποκλεισμό και διακοπή της αγοροπωλησίες στο χρηματιστήριο) και συλλογή υπογραφών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Αποφασίστηκε να διοργανώσουμε εκδήλωση στη γειτονιά με θέμα το νερό (ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικός καθαρισμός ) και να συντονιστούμε με άλλες ανάλογες ομάδες .
Επίσης δηλώσαμε ότι θα μιλήσουμε άλλη φορά για τον δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα του Ο.Σ.Ε. και το λιμάνι.
Λόγω του τριήμερου αντιρατσιστικού φεστιβάλ, στο 4ο πάρκο, στις 25-26-27/6 αποφασίσαμε να στήσουμε τραπέζι ενημέρωσης για την συνέλευση μας και να συλλέξουμε υπογραφές για τις κεραίες.
Οι ομάδες για τα πεζοδρόμια, τους ελεύθερους χώρους- πράσινο και για τις κεραίες ανέβαλλαν τις ενημερώσεις τους για την 6η συνέλευση.

Οι ομάδαες για τις κεραίες και το νερό κλείσανε ραντεβού για την Τετάρτη 1 Ιουλίου το απόγευμα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

‘ανοιχτή συνέλευση κατοίκων’ ευζωνων-φάληρο-σχ.τυφλών

Advertisements

Αναρτήθηκε στις 1. Ανοιχτή Συνέλευση

Σχολιάστε »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

About author

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων - φαλήρου - σχολής τυφλών

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Κατηγορίες:

Links:

Archives:

Feeds

Αρέσει σε %d bloggers: