Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών, Ευζώνων, Φαλήρου

ενημέρωση για την 6η συνέλευση | 01/09/2009

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο του πάρκου, οι κάτοικοι της περιοχής, για άλλη μια φορά, κουβεντιάσαμε για τα προβλήματα που συναντάμε στις γειτονιές μας και κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά μας.

Έγινε ενημέρωση για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από μέλος της συνέλευσή μας που συμμετείχε στις δράσεις της ‘ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων’ στο δήμο Συκεών με αφορμή την προσπάθεια των εταιριών κινητής τηλεφωνίας να ξανατοποθετήσουν κεραία αδιαφορόντας προκλητικά για τις αποφάσεις της συνέλευσης και μάλιστα μετά την καταστροφή τεσσάρων κεραιών από τους κάτοικους.

Η συνέλευση ανανέωσε την απόφαση για συντονισμό των ανοιχτών συνελεύσεων που υπάρχουν, μαζί και με φορείς και ομάδες που ασχολούνται με την επικινδυνότητα των ακτινοβολιών από τις κεραίες. Αποφασίσαμε να πιέσουμε και προσωπικά τους ιδιοκτήτες (που χρηματίζονται για να μπουν οι κεραίες στις πλάκες των πολυκατοικιών) με σκοπό να μεταπιστούν και να ‘σπάσουν’ τα συμβόλαια, όπως έγινε και στις Συκιές.

Κάτοικοι της Αρχαιολογικού Μουσείου και τις γειτονιάς έθεσαν το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος του δρόμου που έγινε δίχως διαβούλευση και συμφωνία μαζί τους και συγκεκριμένα επιβαρύνοντας οικονομικά τα καταστήματα. Αποφασίσαμε να συνταχθούμε με το αίτημα της γειτονιάς στην Αρχαιολογικού Μουσείου και να διαμαρτυρηθούμε στο δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδρίαζε στις 16 Ιουλίου.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και η ομάδα για τους ελεύθερους χώρους και για το πράσινο έκανε ενημέρωση για το οικόπεδο με τα ‘μάρμαρα Μόσχου’ (Μ.Αλεξάνδρου με Χατζή) και για την πορεία του κτηρίου που στεγάζονταν το 12ο σχολείο, που χρησιμοποιείται πλέον από την συνέλευση και τους κατοίκους της γειτονιάς για πολιτιστικούς σκοπούς και για τις ανάγκες της γειτονιάς μέχρι να ξανά γίνει σχολείο για τα παιδιά της περιοχής.

Σχηματίστηκε κινηματογραφική ομάδα και αποφασίσαμε να κάνουμε προβολές ταινιών για τον κόσμο της γειτονιάς στην αυλή του 12ου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού..

Και τα δύο οικόπεδα είναι ιδιοκτησία της εκκλησίας που σκοπεύει να τα αξιοποιήσει με σκοπό το οικονομικό κέρδος και όχι τις δεδηλωμένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

Η συνέλευση αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί στις 16 Ιουλίου για το οικόπεδο στη Μ.Αλεξάνδρου με Χατζή ( μάρμαρα Μόσχου), στο δημοτικό συμβούλιο που θα είχε την απολογιστική του συνέλευση πριν κλείσει για καλοκαίρι…

Τελικά διαδηλώσαμε νωρίς κλείνοντας την είσοδο του δημαρχείου και αναρτώντας δύο πανό ζητήσαμε συνάντηση με τον δήμαρχο.

Η συνάντηση έγινε με τον δήμαρχο μόνο του στο γραφείο του δημάρχου ενώ εμείς είμασταν μια εννεαμελής επιτροπή που στήθηκε εκείνη την ώρα για την ανάγκη της συνάντησης.

Ο δήμαρχος αποδέχτηκε το αίτημα απαλλοτρίωσης του οικοπέδου από την εκκλησία και την ανέγερση νηπιαγωγείου. Το αίτημα πήγε αργότερα και στο δημοτικό συμβούλιο όπου και έγινε δεκτό.

Μια ομάδα από μέλη της συνέλευσης, μετά την συνάντηση με τον δήμαρχο, πήγε στην μητρόπολη και ανάρτησε τα δύο πανό απαιτώντας από την εκκλησιαστική ιεραρχία να αφήσει τα κερδοσκοπικά της σχέδια και να δώσει το οικόπεδο για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Μια άλλη ομάδα κατοίκων της συνέλευσης, έμεινε στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθεί για την αλλαγή του ονόματος της αρχαιολογικού μουσείου. Το αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας με την συλλογή υπογραφών, των ρεπορτάζ διαμαρτυρίας στις εφημερίδες της πόλης και της μαζικής παράστασης την ώρα του δημοτικού συμβουλίου ήταν να ακυρώσει την προηγούμενη απόφαση για αλλαγή ονόματος.

Οι κάτοικοι, μέσω της ανοιχτής συνέλευσης, θέσαμε το πιο σημαντικό ζήτημα για την καθημερινότητα και την σχέση με την πολιτεία και τους φορείς και αυτό είναι η διαβούλευση και συμφωνία με τους κατοίκους πριν αποφασιστεί οτιδήποτε που έχει σχέσει με την ζωή μας στην πόλη.

Advertisements

Σχολιάστε »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

About author

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων - φαλήρου - σχολής τυφλών

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Κατηγορίες:

Links:

Archives:

Feeds

Αρέσει σε %d bloggers: