Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών, Ευζώνων, Φαλήρου

Ένας χρόνος ανοιχτές συνελεύσεις | 17/05/2010

Στην 12η ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 12/5/10 στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής συζητηθήκαν τα θέματα: α) Πρωτοβουλία κατοίκων σχετικά με το οικόπεδο «μάρμαρα Μόσχου». β)   Πρωτοβουλία κατοίκων σχετικά με το οικόπεδο που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Ζαΐμη-Δελφών-Αρχ. Μουσείου. γ) Πρωτοβουλία κατοίκων σχετικά με το 12ο δημοτικό.

α) Σχετικά με το οικόπεδο «μάρμαρα Μόσχου» αποφασίστηκε η δυναμική παρουσία των κατοίκων στο νομαρχιακό συμβούλιο όταν θα τεθεί το θέμα του χαρακτηρισμού του εν λόγω οικοπέδου, ούτως ώστε να ανεγερθεί εκεί νηπιαγωγείο και να μην χτιστεί πολυκατοικία όπως έχει αποφασίσει η εκκλησία στην οποία και ανήκει το οικόπεδο.

β) Για το οικόπεδο των οδών Ζαΐμη-Δελφών-Αρχ. Μουσείου, συζητήθηκε η ανάγκη της περιοχής σε πράσινο και ελεύθερο χώρο για τους κατοίκους της . Έτσι αποφασίστηκε η αξιοποίηση και χρησιμοποίηση του από τους κατοίκους.

γ) Για το 12ο δημοτικό επί της οδού Β. Γεωργίου η συνέλευση εμμένει στην απόφαση της να επαναλειτουργήσει το σχολείο και μέχρι να γίνει αυτό να το συντηρήσει και να το  χρησιμοποιήσει ως πολιτιστικό στέκι αλλά και για χώρο συνελεύσεων των κατοίκων της περιοχής.

Advertisements

Αναρτήθηκε στις 1. Ανοιχτή Συνέλευση

2 Σχόλια »

  1. Ναι στη άμεση χρηση και λειτουργία του κτηρίου (12ου γυμνασίου) εως την επεναλειτουργία του.
    Σωστη η απόφαση χρησης (πρασίνου) του οικοπέδου για της ανάγκες αναψυχής των κατοικων.

    Σχόλιο από Ευριπίδης Τ. — 25/05/2010 @ 12:25 πμ

  2. Το οικόπεδο στην Δελφών-Ζαιμη-Α.Μουσείου ήταν το 80 χαρακτηρισμένο με ΠΔ ως πάρκο. Κάποια στιγμή ένας εργολάβος προσπάθησε να το κτήσει αλλά με την δυναμική επέμβαση των κατοίκων εγκατέλειψε. Κατόπιν ο δήμος έστειλε στους ενοικους των γύρω πολυκατοικιών ένα φιρμάνι, να πληρώσουν ένα ποσό γύρω στα 100 εκατομύρια για την αποζημίωση του εργολάβου και αγορά του οικοπέδου για να το μετατρέψει σε πάρκο. Σε κάθε ένοικο αναλογούσαν 500 χιλιάδες δραχμές, περίπου 3 μισθοί τότε, μπορεί και παραπάνω. Από τότε το χώρο εκμεταλλεύεται το φανοποιίο επί της δελφών, έχοντας κατά μέσο όρο 10 αυτοκίνητα αφημένα στο χώρο και άλλα 10 στους γύρω δρόμους. Για την ιστορία..

    Σχόλιο από Μανώλης Κ. — 16/06/2010 @ 7:19 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

About author

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων - φαλήρου - σχολής τυφλών

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Κατηγορίες:

Links:

Archives:

Feeds

Αρέσει σε %d bloggers: