Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών, Ευζώνων, Φαλήρου

13η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ-ΦΑΛΗΡΟΥ-ΣΧ. ΤΥΦΛΩΝ [14 Ιουνίου 2010] | 22/06/2010

Θέματα που συζητήθηκαν:

1. Ελεύθεροι χώροι. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν καταρχήν τα παρακάτω τρία οικόπεδα: • οικόπεδο Αρχαιολογικού Μουσείου με Δελφών (δίπλα στους προσκόπους), • οικόπεδο Κοντογούρη με Αετοράχης (είναι χαρακτηρισμένο ως νηπιαγωγείο) και • οικόπεδο Αμαλίας με Σαρανταπόρου που χρησιμοποιούνται κυρίως ως αδιαμόρφωτοι χώροι στάθμευσης και έγινε συζήτηση για την ανάγκη, τη δυνατότητα και προτάσεις πιθανής αξιοποίησής τους από τη γειτονιά.

2. Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων και των εκπαιδευομένων της Σχολής Τυφλών. Εκπρόσωποι από τη Σχολή Τυφλών και την Ομοσπονδία Τυφλών περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στη Σχολή Τυφλών και μας ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις.

3. Οικόπεδο «Μάρμαρα Μόσχου». Η ομάδα των κατοίκων που παρακολουθεί και διαχειρίζεται το ζήτημα μας ενημέρωσε σχετικά με τα βήματα που έγιναν για την διαδικασία επαναχαρακτηρισμού του. Παραβρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, προκείμενου να εξασφαλίσει τη θετική εισήγησή της και την προώθηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως και τελικά έγινε.

4. Ανάπλαση παραλιακού μετώπου. Σε συνέχεια όσων συζητήθηκαν σε προηγούμενες συνελεύσεις, προτάθηκε η κινητοποίησή μας για την προάσπιση του ελεύθερου δημόσιου χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου και τη διατήρηση βασικών στοιχείων οργάνωσης των σημερινών πάρκων.

5. 12ο δημοτικό σχολείο (Βασ. Γεωργίου με Μπιζανίου). Έγινε ενημέρωση από μέλη της διαχειριστικής ομάδας που έχει παρέμβει στον χώρο του 12ου σχετικά με την απόφαση ανοίγματος του σχολείου, τους στόχους, τις δράσεις και το πρόγραμμα του εγχειρήματος. Ζητήθηκε η στήριξή του από τη συνέλευση και ακολούθησε συζήτηση όπου εκτέθηκαν πολλές γνώμες. Επίσης, έγινε ενημέρωση από κατοίκους και γονείς της γειτονιάς για τη γενικότερη κατάσταση στο ζήτημα της σχολικής στέγης και τη δυνατότητα μελλοντικής επαναλειτουργίας του 12ου ως δημοτικό σχολείο.

Αποφάσεις που λήφθηκαν : Για το πρώτο θέμα: Συστάθηκε μια ομάδα κατοίκων, η οποία θα διερευνήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εν λόγω οικοπέδων και αποφασίστηκε στην επόμενη συνέλευση να γίνει κάλεσμα των περιοίκων και των κατοίκων που παρκάρουν στους συγκεκριμένους χώρους για να συζητηθεί το θέμα ευρύτερα και να διατυπωθούν προτάσεις αξιοποίησης.

Για το δεύτερο θέμα: Συντάχθηκε ψήφισμα συμπαράστασης, το οποίο υπογράφηκε από τους /τις συμμετέχοντες/ουσες στη συνέλευση, και αποφασίστηκε η περαιτέρω κινητοποίηση για συγκέντρωση κι άλλων υπογραφών υπέρ του ψηφίσματος, το οποίο θα εκτυπωθεί και θα υπάρχει διαθέσιμο στα εξής σημεία της γειτονιάς: 1. Περίπτερο Βασ. Όλγας με Παρασκευοπούλου (περιοχή Ράδιο Σίτυ, δίπλα στο εκκλησάκι). 2. Στο κατάστημα στην οδό Αρχ. Μουσείου 22. 3. Στο κατάστημα Creta Sense (Αρχ. Μουσείου 13). 4. Στα δύο περίπτερα στην περιοχή Ευζώνων με Βασ. Γεωργίου. 5. Στη Σχολή Τυφλών στο θυρωρείο στην είσοδο. Οι υπογραφές παραδίδονται στη διευθύντρια της Σχολής Τυφλών κα Γκίκα (τηλ. 2310-844888).

Για το τρίτο θέμα: Αποφασίστηκε τα μέλη της συνέλευσης να ενημερωθούν για την ημερομηνία της επόμενης συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μόλις αυτή καθοριστεί, και να παραστούν στη συνεδρίαση, προκειμένου να πιέσουν για τη λήψη θετικής για το ζήτημα απόφασης.

Για το τέταρτο θέμα: Αποφασίστηκε η συμμετοχή της ανοιχτής συνέλευσης στο 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουνίου στο 4ο πάρκο Νέας Παραλίας (περιοχή Σχολής Τυφλών) με στόχο την ενημέρωση του κοινού τόσο για τις δράσεις της συνέλευσης όσο και, ειδικότερα, για το ζήτημα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ με ανοιχτή συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και τη συγκέντρωση υπογραφών υπέρ των αιτημάτων και των προτάσεων των κατοίκων ως προς την ανάπλαση (ελεύθεροι δημόσιοι χώροι πρασίνου, προσβάσιμοι από άτομα με αναπηρίες, με δυνατότητες συνάθροισης και ελεύθερου παιχνιδιού).

Για το πέμπτο θέμα : Η συνέλευση επιβεβαίωσε την άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας του 12ου ως δημοτικό σχολείο, σύμφωνα και με προηγούμενες αποφάσεις της, και αποφάσισε να αναληφθεί δράση για την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων της περιοχής σχετικά με την αναγκαιότητα εγγραφής των μαθητών/τριών στο 12ο δημοτικό σχολείο, ώστε να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός για τη διατήρηση της μονάδας. Είναι θετική απέναντι στην χρήση του από και για τους κατοίκους και τους καλεί να συμμετέχουν στη διαχειριστική συνέλευση προκειμένου να ασκηθεί πίεση και να επιτευχθεί ο στόχος της επαναλειτουργίας του και της οριστικής απόδοσής του στη γειτονιά. Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων διατηρεί την ανεξαρτησία της και την αυτονομία της από κάθε πολιτικό, κομματικό, ιδεολογικό, κοινωνικό ή κρατικό οργανισμό-ομάδα και δεν συμμετέχει ως συλλογικότητα στην διαχειριστική συνέλευση του 12ου

Advertisements

Σχολιάστε »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

About author

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων - φαλήρου - σχολής τυφλών

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Κατηγορίες:

Links:

Archives:

Feeds

Αρέσει σε %d bloggers: