Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών, Ευζώνων, Φαλήρου

17η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ-ΦΑΛΗΡΟΥ-ΣΧ. ΤΥΦΛΩΝ | 26/10/2010

[17 Οκτωβρίου 2010]

Θέματα που συζητήθηκαν:

Παραλιακό Μέτωπο. Συζητήθηκε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του παραλιακού μετώπου, θέμα το οποίο είναι πολύ σοβαρό και αφορά όχι μόνο την περιοχή αλλά όλη την Θεσσαλονίκη. Το ζήτημα έχει δημοσιευθεί στον τύπο και από τα στοιχεία που έδωσαν μέλη της συνέλευσης που έχουν παρακολουθήσει το θέμα φαίνεται να πραγματοποιούνται οι διεργασίες μέσω των αντίστοιχων εμπλεκόμενων φορέων( Δήμο κ.λ.π.) για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου(παραλία και θαλάσσιος ορίζοντας) προς ιδιωτική χρήση (δημιουργία ιδιωτικών μαρίνων και καταστημάτων αναψυχής) για 50 χρόνια, κάτι που θα αλλάξει την φυσιογνωμία της παραλίας και την χρήση της ριζικά. Η συνέλευση αποφάσισε να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία  για το εν λόγω ζήτημα και να δημιουργηθεί ένα κείμενο υπογραφών με στόχο την διαμαρτυρία.

Σχολή Τυφλών. Εκπρόσωποι από την Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος μας μετέφεραν τον προβληματισμό τους για την τωρινή λειτουργία της Σχολής Τυφλών και δεσμεύτηκαν  στην επόμενη συνέλευση να φέρουν ένα κείμενο σχετικά με την πορεία του χώρου και τις προτάσεις τους για την βελτίωση της λειτουργίας της σχολής ως χώρος ουσιαστικής εκπαίδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης.

Οικόπεδο «Μάρμαρα Μόσχου».Η ομάδα των κατοίκων που παρακολουθεί και διαχειρίζεται το ζήτημα μας ενημέρωσε σχετικά με θέμα. Το ζήτημα κωλυσιεργεί για άλλη μια φορά λόγω μη συγκάλεσης επιτροπής πολεοδομίας (βήμα αναγκαίο για να επανέρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο). Η αιτιολογία που προέβαλλαν από το γραφείο πολεοδομίας του Δήμου είναι ότι δεν συνεδριάζουν για ένα θέμα (καθότι επι του παρόντος ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν άλλα θέματα), η οποία όπως φαίνεται είναι αυθαίρετη και δεν αναφέρεται σε κάποιο κανονισμό που τους δεσμεύει να μην συνεδριάζουν όταν υπάρχει ένα και μοναδικό ζήτημα. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Δήμου μια επιτροπή κατοίκων την Τρίτη 19 Οκτωβρίου.

Πρόβλημα με την μη αποκομιδή των σκουπιδιών και την κακή λειτουργία των φρεατίων στην περιοχή. Συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η γειτονιά σε σχέση με την μη αποκομιδή των σκουπιδιών και την κακή λειτουργία των φρεατίων.  Συγκεκριμένα μετά την βροχόπτωση του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου, στις οδούς Καραϊσκάκη, Κύπρου, Μπρούφα και Αμαλίας τα φρεάτια ξέβρασαν ψόφια ποντίκια. Η κατάσταση αυτή θέτει σε υψηλό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής και απαιτεί να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες αποφράξεις και απολυμάνσεις από το τμήμα καθαριότητας του Δήμου.

Επίσης σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργήσει η μη αποκομιδή των σκουπιδιών στην περιοχή γύρω από την σχολή Τυφλών στην οποία ζουν και μετακινούνται άτομα με πρόβλημα όρασης. Για τα δυο ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήθηκε παρέμβαση την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στο Δήμο και στην Αντιδημαρχεία καθαριότητας  όπου και κατατέθηκε υπόμνημα διαμαρτυρίας από μια ομάδα κατοίκων.

Κλείνοντας η συνέλευση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια προπαρασκευαστική συνάντηση για όποια μέλη μπορούν συμμετέχουν την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 18:00 στο αναψυκτήριο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής με στόχους: 1) Να δημιουργηθεί το κείμενο διαμαρτυρίας (για την συλλογή υπογραφών)  σχετικά με τα σχέδια ανάπλασης και ιδιωτικοποίησης της παραλίας.  2) Να δημιουργηθεί ένα ερωτηματολόγιο για τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής το οποίο θα προωθήσουμε σε όλες τις εκλογικές δυνάμεις ενόψει εκλογών, ώστε να πάρουν θέσεις και να δεσμευτούν.

Advertisements

Σχολιάστε »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

About author

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων - φαλήρου - σχολής τυφλών

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Κατηγορίες:

Links:

Archives:

Feeds

Αρέσει σε %d bloggers: