Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών, Ευζώνων, Φαλήρου

Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΎ «»ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ΑΝΟΙΧΤΉ ΠΌΛΗ»» | 04/11/2010

Απαντήσεις  στα ερωτήματα κατοίκων  περιοχής Φαλήρου

* Ο τακτικός έλεγχος, η συντήρηση και ο καθαρισμός δρόμων και φρεατίων είναι από τις προτεραιότητες της «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη»(υποψήφιος δήμαρχος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης).

Φυσικά για τις πλημμύρες μεγάλη ευθύνη έχουν και οι καταστροφικές επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, όπως  τα μπαζωμένα-κτισμένα ρέματα, που εμποδίζουν τη φυσική απορροή των όμβριων υδάτων. Ως δημοτική κίνηση είχαμε ζητήσει από την ΕΥΑΘ Παγίων να τα αποκαταστήσει  και να τα αναπλάσει, ώστε να γίνουν επισκέψιμα από τους πολίτες.

* Σήμερα χρειάζεται άμεσα η αύξηση του προσωπικού στην καθαριότητα και η ανανέωση του «στόλου» με σύγχρονα αποριμματοφόρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που θα κινούνται π.χ. με φυσικό αέριο. Η ΕΛΒΟ θα μπορούσε να αναλάβει την παραγωγή τέτοιων οχημάτων.(δε χρειάζεται να κάνουμε αυτήν την πρόταση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα έπαιρνε πολύ χρόνο)

Η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων χρειάζεται να ενταχθεί σε ένα γενικότερο σχεδιασμό και στρατηγική ανακύκλωσης.. Χρειάζεται επίσης ένας διαρκής αγώνας για μια άλλη κουλτούρα, ώστε η πόλη να γίνει  βιώσιμη και αλληλέγγυα και όχι μια πόλη που καταναλώνει και καταναλώνεται ως εμπόρευμα..

*Η αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης απαιτεί γενναία  χρηματοδότηση  και πολλές απαλλοτριώσεις οικοπέδων-κτηρίων, ώστε κάθε γειτονιά να έχει σχολείο δομημένο με βάση τις αρχές της Παιδαγωγικής Αρχιτεκτονικής

Επίσης μπορούν να ανακαινιστούν και να χρησιμοποιηθούν ως σχολεία ιστορικά-μνημειακά  κτήρια που ανήκουν στο δήμο. Προπαντός να αποδοθούν οικόπεδα και κτήρια της Εκκλησίας που είναι χαρακτηρισμένα για σχολική στέγη, όπως το 12ο δημοτικό στη Β. Γεωργίου και  το  οικόπεδο επί των οδών Μ. Αλεξάνδρου & Χατζή.

*α) Χρειάζεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός στάθμευσης  και συνεχής έλεγχος από Τροχαία-Δημοτική Αστυνομία, ώστε να έχουμε προσπελάσιμους δρόμους και πεζοδρόμια για όλους και κυρίως για τα εμποδιζόμενα άτομα (γονείς με καρότσια και άτομα με κινητικά προβλήματα κ.α.).

β) είμαστε αντίθετοι με τη λειτουργία κέντρων διασκέδασης στην παραλία της πόλης

γ) είμαστε αντίθετοι με την κατασκευή μαρίνων και την εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση του θαλάσσιου και παραλιακού μετώπου.

* Όλα τα αδόμητα οικόπεδα που ανήκουν στην  Εκκλησία και το κράτος πρέπει να παραμείνουν αδόμητα και να περάσουν στον δήμο προς χρήση των κατοίκων της πόλης.

* Σε ότι αφορά στην κίνηση των πεζών και στην πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο, απαιτείται η εφαρμογή μέτρων που να εντάσσονται σε έναν ολοκληρωμένο πολεοδομικό και συγκοινωνιακό σχεδιασμό που θα προωθεί τα δημόσια μέσα μεταφοράς έναντι της χρήσης ΙΧ ((δημοτικοποίηση του ΟΑΣΘ, τραμ, προαστιακό, θαλάσσια αστική συγκοινωνία). Αυτό δε μπορεί να συμβεί χωρίς την εφαρμογή  μια ολοκληρωμένης πολιτικής ελέγχου και διαχείρισης της στάθμευσης.

Προτείνουμε επίσης  μελέτες ανάπλασης για αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού  ιστού και ανάδειξη ποιοτικών διαδρομών στο κέντρο και στις περικεντρικές περιοχές κατοικίας και απελευθέρωση δημόσιου χώρου ώστε να εξασφαλίζονται συνεχή δίκτυα πεζόδρομων για περπάτημα στην πόλη.

* Η Σχολή Τυφλών πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να χρηματοδοτείται σταθερά & γενναία, ώστε να ξανανοίξουν τα εργαστήρια και να δημιουργηθούν νέα για τις ανάγκες των τυφλών. Οι τυφλοί και οι τρόφιμοι της σχολής να συμμετέχουν στη διοίκησή της και όχι να διορίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο από τη νομαρχία ή το κράτος. Να σταματήσουν να πληρώνουν ‘δίδακτρα’.

Το Υπουργείο Παιδείας  πρέπει να φροντίσει για την ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα των χιλιάδων τυφλών παιδιών που δεν έχουν περάσει το κατώφλι του σχολείου.

*Απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας τουλάχιστον 300 μέτρα από σχολεία και νοσοκομεία, παιδικές χαρές.

  • Θεωρούμε το νερό φυσικό πόρο ζωτικής σημασίας, δημόσιο αγαθό.  Γι’ αυτό είμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίησή του και αγωνιζόμαστε  για τη δημοτικοποίηση της ΕΥΑΘ, στο πλαίσιο ενός εθνικού φορέα διαχείρισης των φυσικών πόρων, κάτω από κοινωνικό έλεγχο.
Advertisements

Αναρτήθηκε στις 1. Ανοιχτή Συνέλευση

Σχολιάστε »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

About author

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων - φαλήρου - σχολής τυφλών

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Κατηγορίες:

Links:

Archives:

Feeds

Αρέσει σε %d bloggers: