Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών, Ευζώνων, Φαλήρου

ΠΡΑΚΤΙΚΆ 18ης ΑΝΟΙΧΤΉΣ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗΣ | 01/12/2010

Πρακτικά 18ης ανοιχτής συνέλευσης

[Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010]

Την Κυριακή 28/11/2010 η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ευζώνων-Φαλήρου-Σχολής Τυφλών συνεδρίασε, μετά από αποδοχή του αιτήματός μας από τη διοίκηση της Σχολής Τυφλών, στο κτίριο της Σχολής Τυφλών μαζί με τρόφιμους και με τη συμμετοχή μελών του συλλόγου των τυφλών.

Τη συνέλευση άνοιξε η διευθύντρια της Σχολής Τυφλών,  καλωσορίζοντας μας και ενημερώνοντας μας για την πρόθεση συνεργασίας,  ώστε η Σχολή να ανοιχτεί στην κοινωνία και η γειτονιά να αγκαλιάσει πραγματικά και όχι φιλανθρωπικά τη Σχολή. Επίσης, μας παρουσίασε το πρόγραμμα της Σχολής για το επόμενο διάστημα και εκφράστηκε από τη συνέλευση διάθεση για συμμετοχή και στήριξη. Στην πορεία της συζήτησης παρενέβη με χαιρετισμό και ο πρόεδρος της Σχολής. Η συνέλευση εξέφρασε τη διάθεση για συνεργασία και υποστήριξη τέτοιων δράσεων.

Λόγω της συμμετοχής πολλών νέων μελών, αρχικά έγινε παρουσίαση των θεμάτων που μας απασχόλησαν και της δράσης μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα [π.χ. κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οικόπεδο ‘μάρμαρα Μόσχου’ και επαναχαρακτηρισμός του για νηπιαγωγείο, απελευθέρωση πεζοδρομίων από τα Ι.Χ., άνοιγμα του 12ου δημοτικού σχολείου και αίτημα να ξαναλειτουργήσει το δημοτικό σχολείο, διατήρηση του ονόματος της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου, σκουπίδια- συγκομιδή και καθαριότητα δρόμων και πεζοδρομίων, διατήρηση της φυσιογνωμίας, των παραλιακών πάρκων με ενίσχυση του πρασίνου και του ανοιχτού χαρακτήρα και εναντίωση στην εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου, παρέμβαση στο δήμο για καθαρισμό-συντήρηση των φρεατίων, δημόσιος χαρακτήρας του νερού και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του σωματείου εργαζόμενων της ΕΥΑΘ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές με κατάθεση ερωτήσεων-δεσμεύσεων προς όλα τα υποψήφια δημοτικά σχήματα σχετικά με τα ζητήματα της γειτονιάς].

Ακολούθησε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το οικόπεδο «Μάρμαρα Μόσχου» και αποφασίστηκε η παρουσία μας και η άσκηση πίεσης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο (θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για το χρόνο σύγκλησής του αμέσως μόλις καθοριστεί η ημερομηνία).

Στη συνέχεια, κουβεντιάσαμε τρόπους γνωριμίας με τους κατοίκους της γειτονιάς, διάχυσης της ενημέρωσης και μαζικοποίησης της συνέλευσης. Εκφράστηκε  η απαίτηση για κάλεσμα και συμμετοχή όλων των δημοτικών-διαμερισματικών συμβούλων που μένουν στη γειτονιά και συζητήθηκαν τρόποι γνωστοποίησης της λειτουργίας και δράσης της συνέλευσης στη γειτονιά.

Κατόπιν, τέθηκαν επιτακτικά και έγινε εκτενής συζήτηση για ζητήματα της γειτονιάς όπως (α) η καθαριότητα, η αποκομιδή των απορριμμάτων και η ανακύκλωση και (β) η κατάληψη των πεζοδρομίων από αυτοκίνητα, μηχανάκια, ποδήλατα και σκουπίδια και η δημιουργία επικίνδυνων συνθηκών για την άνετη και ασφαλή κίνηση των πεζών. Αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της ανοιχτής επιτροπής για την καθαριότητα και τα σκουπίδια και της αντίστοιχης για τα πεζοδρόμια. Τα μέλη τους και όποιος επιθυμεί να συμμετέχει θα συναντηθούν στις 7/12 στη Σχολή Τυφλών στις 6.00 μ.μ.

Επίσης, άνοιξε κουβέντα για το θέμα των ναρκωτικών και την προκλητική παρουσία των εμπόρων στην περιοχή και συνεχίστηκε η συζήτηση για το θέμα των ελεύθερων χώρων, με την απαίτηση αξιοποίησης των ελάχιστων εναπομείναντων ελεύθερων οικοπέδων αλλά και την πρόταση δημιουργίας νέων.

Τέλος, έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η συνέλευση Συκεών σχετικά με δικαστικές διώξεις και μηνύσεις μελών της λόγω της δράσης της.

Από μέλη της συνέλευσης που συμμετέχουν και στην Ένωση Τυφλών Βόρειας Ελλάδας κατατέθηκε πρόταση, η οποία έγινε αποδεκτή, για χρήση των γραφείων τους (Κολοκοτρώνη 4) από τη συνέλευση όποτε χρειάζεται (π.χ. συνεδρίαση επιτροπών-ομάδων).

Για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των μελών προτάθηκε η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ μας και της ιστοσελίδας μας.

Αποφασίσαμε να κάνουμε γιορτή μαζί με τη Σχολή Τυφλών και την Ένωση Τυφλών, ενόψει των Χριστουγέννων, την Τρίτη 14 Δεκέμβρη στη Σχολή Τυφλών. Επιπλέον, αποφασίστηκε να κάνουμε παρεμβάσεις, π.χ. να βγάζουμε τραπεζάκι σε διάφορα σημεία της γειτονιάς, ώστε να ενημερώνουμε και να γνωριζόμαστε καλύτερα με τους κατοίκους. Η αρχή θα γίνει την Τρίτη 7 Δεκέμβρη (ίδια μέρα με τη συνάντηση των ανοιχτών επιτροπών-ομάδων εργασίας), με τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο της Β. Όλγας, μπροστά από τη Σχολή Τυφλών, από το μεσημέρι στις 12.00 μέχρι το βραδάκι, με μεζέδες, τσίπουρο και κρασί που θα φέρουμε εμείς.

 

Advertisements

Σχολιάστε »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

About author

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων - φαλήρου - σχολής τυφλών

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Κατηγορίες:

Links:

Archives:

Feeds

Αρέσει σε %d bloggers: