Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών, Ευζώνων, Φαλήρου

Δελτίου τύπου | 20/01/2012

«Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια κρίση που μέρα με τη μέρα εντείνεται, έχοντας άμεσες συνέπειες για τις ζωές μας και επηρεάζοντας κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Οι μισθοί προοδευτικά μειώνονται και οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται. Οι δημόσιες υπηρεσίες διαλύονται, ενώ τα τιμολόγια των κοινωνικών αγαθών (όπως, ρεύμα, θέρμανση, νερό, συγκοινωνίες, τηλεφωνία-ίντερνετ) αυξάνονται και οι κοινωνικές παροχές (όπως υγεία, πρόνοια, παιδεία, μεταφορές) υποβαθμίζονται και ελαχιστοποιούνται.

Στα προηγούμενα έρχεται να προστεθεί η επιβολή όλο και περισσότερων φόρων και εισφορών, οι οποίοι, αν και παρουσιάζονται ως έκτακτοι, έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.
Αυτή η κατάσταση επιβαρύνει το σύνολο της κοινωνίας μας και επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες ζωής των ανέργων, των συνταξιούχων, των ΑμεΑ και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.»

Η συνέλευση της γειτονιάς Φαλήρου Ευζώνων Σχολής Τυφλών, η οποία δραστηριοποιείται από το Μάιο του 2009, αντιτίθεται σε όλα τα μέτρα που επιβαρύνουν και χειροτερεύουν τη ζωή μας.

Καλεί τη γειτονιά σε άρνηση πληρωμής του φόρου της ΔΕΗ. Στην προσπάθειά μας αυτή συμβάλλουν ήδη κάτοικοι, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, εργαζόμενοι της ΔΕΗ και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου.

Καλεί σε οργάνωση ενός δικτύου αλληλεγγύης με σκοπό να μη μείνει κανείς /καμία χωρίς ρεύμα σήμερα, αλλά και νερό, φαγητό ή φάρμακα αύριο.
Τέλος, καλεί σε συζήτηση και συντονισμό οργάνωσης και δράσης κάθε κάτοικο και συλλογικότητα [συνέλευση γειτονιάς, πρωτοβουλία, λαϊκή επιτροπή] της πόλης για τα ζητήματα του χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών και της αύξησης των τιμολογίων τους.

Επόμενη συνάντηση της συνέλευσης στις 8 Φεβρουαρίου, 7 μ.μ., στη Σχολή Τυφλών (Β. Όλγας 32).

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ – ΦΑΛΗΡΟΥ – ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

Advertisements

Σχολιάστε »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

About author

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων - φαλήρου - σχολής τυφλών

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Κατηγορίες:

Links:

Archives:

Feeds

Αρέσει σε %d bloggers: