Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών, Ευζώνων, Φαλήρου

Ένα διαφορετικό κυριακάτικο πρωινό στη γειτονιά μας. [ή πώς η καθαριότητα είναι τελικά κάτι παραπάνω από μισή αρχοντιά.] | 09/04/2013

DSC05155

4 κάδους γεμάτους και 10 μεγάλες σακούλες ξέχειλες με απορρίμματα [πολύ  μεγάλης ποικιλίας], μερικά ογκώδη αντικείμενα και πολλά ξύλα και κλαδιά. Αυτά ήταν ό,τι κρύβαμε καλά στο εσωτερικό του οικοπέδου για χρόνια.  

DSC05157

15 άτομα με λίγο εξοπλισμό και πολλή όρεξη καθάρισαν σε τρεις ώρες το μεγαλύτερο τμήμα. Αυτό που δε μπόρεσαν να κάνουν οι δημοτικές υπηρεσίες όσες φορές καλέστηκαν. DSC05153

Όσοι γείτονες εκφράστηκαν, επιδοκίμασαν την πράξη. Οι περισσότεροι από το δρόμο και τα μπαλκόνια, ορισμένοι ήρθαν και μας μίλησαν και κάποιοι συμμετείχαν ενεργά και πρωτοστάτησαν. Ακούστηκαν λίγες δειλές προτάσεις [π.χ. περισσότερο πράσινο, χώρος για παιχνίδι]. ένας/μία μας κατηγόρησε για ιδιοτελείς στόχους.
 DSC05154

Τονίζουμε ότι δεν έχουμε καμία βλέψη για την κατοχή του οικοπέδου, δεν αποσκοπούμε στην ιδιοκτησία του. Θέλουμε ο χώρος να είναι καθαρός και να μπορεί να χρησιμοποιείται, με έλεγχο, από όλους μας [νέους/ες, γονείς, παιδιά, ηλικιωμένους, εργαζόμενους και άνεργους, δίχως διάκριση σε φύλο και φυλές] για τις κοινωνικές μας σχέσεις και ανάγκες.

Προχωράμε με την καθαριότητα και τη διοργάνωση δράσεων. Συνεχίζουμε όλοι και όλες μαζί, με κέφι και φαντασία. Οδηγός μας η ανεξάντλητη διάθεση και αισιοδοξία του ογδοντάχρονου γείτονά μας. Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

DSC05173

 

Advertisements

Σχολιάστε »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

About author

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων - φαλήρου - σχολής τυφλών

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Κατηγορίες:

Links:

Archives:

Feeds

Αρέσει σε %d bloggers: