Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών, Ευζώνων, Φαλήρου

Επανεκκίνηση αγοράς | 11/01/2014

Η Αγορά απευθείας διάθεσης προϊόντων που διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ευζώνων – Φαλήρου – Σχολής Τυφλών ματαιώνεται για το μήνα Ιανουάριο (Κυριακή 12 Ιανουαρίου).

Η απόφαση λήφθηκε στην τελευταία συνέλευση για τους εξής λόγους:

  • ο λόγος ύπαρξης της Αγοράς έχει εκφυλιστεί σε σχέση με τον αρχικό οραματισμό και σχεδιασμό και έχει περιοριστεί στις τιμές και μόνο, αγνοώντας άλλες εξίσου σημαντικές παραμέτρους: γνωριμία και επίτευξη άμεσης σχέσης των καταναλωτών με την παραγωγική διαδικασία (π.χ., είδη και ποικιλίες, σπόροι, μέθοδοι, κλίμα) και με τους παραγωγούς, δίκαιη τιμή (που λαμβάνει υπόψη το περιβάλλον, τον τόπο, την ποιότητα εργασιακών όρων και συνθηκών όσων απασχολούνται στην παραγωγή), σεβασμός φυσικού περιβάλλοντος, διατροφική αυτάρκεια, πολυκαλλιέργεια, οργάνωση παραγωγών / καταναλωτών σε συλλογικότητες.

  • υπάρχει μικρή ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση και λειτουργία της αγοράς τόσο από μεριάς μας όσο και από τη μεριά των παραγωγών.

Το χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη Αγορά του Φεβρουαρίου (09/02) θα αξιοποιηθεί για τη συγκεκριμενοποίηση και την καλύτερη προβολή και επικοινωνία του νοήματος της Αγοράς, όπως προβολή αρχών και στόχων της αγοράς (π.χ. κείμενο, αφίσα), καλύτερη επικοινωνία με παραγωγούς και καταναλωτές, πιο αποτελεσματική οργάνωση αγοράς [παρουσίαση σε κάθε πάγκο παραγωγού των ιδιαίτερων στοιχείων του (π.χ. προϊόντα, μέθοδοι και τόπος καλλιέργειας)].

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους παραγωγούς που συμμετέχουν και τους κατοίκους της γειτονιάς να συμμετέχουν ενεργά (με φυσική παρουσία, ιδέες, προτάσεις, κ.α.) στην προσπάθεια επανεκκίνησης και επανανοηματοδότησης της Αγοράς, με αρχή την επόμενη συνέλευση που θα γίνει στη συνέλευσή μας την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα στα γραφεία μας στην οδό Κολοκοτρώνη 4 (ισόγειο) στην περιοχή της Σχολής Τυφλών. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος.

Advertisements

Σχολιάστε »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

About author

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων - φαλήρου - σχολής τυφλών

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Κατηγορίες:

Links:

Archives:

Feeds

Αρέσει σε %d bloggers: