Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών, Ευζώνων, Φαλήρου

Κεραίες

Μια ενημέρωση για την 4η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων

Την Κυριακή 14 Ιουνίου έγινε η 4η συνέλευση κατοίκων. Στην συνέλευση έγινε ενημέρωση από μέλη της ομάδας για τις κεραίες, για την εκδήλωση που διοργανώσαμε στις 10 του μήνα στο πεζοδρόμιο της Παρασκευοπούλου, για την βλαπτικότητα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Η εκδήλωση ήταν μαζική και την συνόδεψαν αστυνόμοι και ΜΑΤ που κατέλαβαν την είσοδο της πολυκατοικίας με την κεραία και την προστάτευαν. Η ενημέρωση από τον καθηγητή του ΑΠΘ για τα ζητήματα υγείας ήταν αποκαλυπτική, καθώς δεν άφησε περιθώρια για ανοχή προς την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Η κουβέντα προχώρησε με τον κάτοικο του δήμου Συκεών που μας εξήγησε πως ρίξανε 4 κεραίες στην περιοχή τους, ύστερα από απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων στις Συκιές.
Στη συνέλευση έγινε επίσης ενημέρωση για τη διαδήλωση που έγινε στις 11 Ιουνίου από μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής (11ο δημοτικό και πειραματικό), οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα από την κεραία της Παρασκευοπούλου 12. Η διαμαρτυρία των μαθητών έγινε κάτω από το βλέμμα της αστυνομίας για την αποτροπή προφανώς βίαιων πράξεων από τα παιδιά του δημοτικού.


Ενημερώσεις έγιναν από την ομάδα για τα πεζοδρόμια, καταγράφοντας συγκεκριμένα σημεία των πεζοδρομίων της περιοχής σε συνεργασία με την ‘ένωση πεζών’. Σε επαφή της ομάδας με τον σύνδεσμο τυφλών, ο πρόεδρος των Τυφλών Βορείου Ελλάδας ζήτησε να συμπεριλάβουμε τα αιτήματά τους στην καταγραφή που κάνουμε και εξέφρασε την υποστήριξή τους στη δράση μας συνολικά. Επίσης η ομάδα αποφάσισε και πρότεινε στη συνέλευση την πεζοδρόμηση του στενού στη Βυζαντίου, στο ύψος του σχολείου.
Η ομάδα για το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους πήρε πρωτοβουλία και καλεί κόσμο για δενδροφύτευση ενός εγκαταλελειμμένου οικοπέδου και την μετατροπή του σε πάρκο. Επίσης μέσα στο πρόγραμμα δράσης εντάξαμε και το οικόπεδο με τα ‘μάρμαρα’ που είναι ιδιοκτησία της εκκλησίας και αρνείται να το παραδώσει στους κατοίκους για ανέγερση σχολικού κτηρίου, με σκοπό να το δώσεις σε εργολάβο για πολυκατοικία. Η συνέλευση αποφάσισε να διεκδικήσει το οικόπεδο για τον αρχικό σκοπό (να γίνει σχολείο).

Έγινε επίσης ενημέρωση για τις κατασκευές με αμίαντο και δημιουργήθηκε ομάδα για να ασχοληθεί με την απομάκρυνσή του από τις οικίες και τα σχολεία.

Η κουβέντα κράτησε πάνω από 2 ώρες με ζητήματα που μπήκαν για την αξιοποίηση του 12ου σχολείου, για τη σχολική στέγη γενικότερα, την χρήση εγκαταλελειμμένων οικοπέδων και κτηρίων προς όφελος των κατοίκων και την υπεράσπιση του νερού ως κοινωνικό αγαθό.

Η συζήτηση έληξε παίρνοντας αποφάσεις για δράση. Πιο συγκεκριμένα: καμπάνια συλλογής υπογραφών, επίσκεψη στη Vodafon, δικτύωση με άλλες επιτροπές για τις κεραίες και τη διερεύνηση της δυνατότητας για κοινή διαδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Η συνέλευση έκλεισε με τη συμφωνία διοργάνωσης λαϊκού γλεντιού στις 5 του μήνα, στην αυλή του 12ου σχολείου, που είναι εγκαταλελειμμένο.

‘ανοιχτή συνέλευση κατοίκων’ ευζώνων-φάληρο-σχ.τυφλών’

Βίντεο από την εκδήλωση της 10ης Ιουνίου

Κάλεσμα

kalesma

Την Κυριακή 31 Μαΐου στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, έγινε η 3η ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της περιοχής με αντικείμενο τα ζητήματα της 2ης συνέλευσης ,το κλείσιμο της B.Όλγας και την παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της κεραίας.

Στην συζήτηση που έγινε, οι ομάδες στο ζήτημα των κεραιών, πεζοδρομίων, για την προστασία του πρασίνου και την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων (πάρκα-κτηρια) μας ενημέρωσαν και προτείναν μέρες δράσης. Τα ζητήματα αυτά αποτελούν και θέματα για την νέα συνέλευση

Η συνέλευση έχει χαρακτήρα δημοκρατικό, άμεσης συμμετοχής, δίχως ανάθεση εξουσιών σε άτομα και δίχως αποκλεισμούς σε ηλικίες, επαγγέλματα, φύλα και φυλές.

Kαλούμε σε 4η συνέλευση

την Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής(Φάληρο)

‘ανοιχτή συνέλευση κατοίκων’ ευζώνων-φάληρο-σχ.τυφλών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

prosoxi

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού και 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων την Πέμπτη 10.00π.μ στη γωνία των οδών Παρασκευοπούλου και Β. Όλγας, με αίτημα την απομάκρυσνη της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την πολυκατοικία της οδού Παρασκευοπούλου 12.

Εκδήλωση – Ενημέρωση

ΑΦΙΣΑ

Φωτογραφίες κεραιών

Η καμουφλαρισμένη κεραία στην οδό Παρασκευοπούλου 12 (πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση)

DSC00724

και οι κεραίες στο Μακεδονία Παλάς

DSC00727 DSC00723

Κεραίες…

Χάρτης της περιοχής Φαλήρου, στον οποίο απεικονίζεται μια από τις κεραίες. Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση.

keraia_map2

Έξω οι κεραίες από τις γειτονιές μας

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας άρχισαν να τοποθετούν ανεξέλεγκτα και τις περισσότερες φορές κρυφά (μέσα σε θερμοσίφωνες, καμινάδες, διαφημιστικές πινακίδες κλπ) τις κεραίες τους, δίπλα και μέσα στα σπίτια των ανυποψίαστων πολιτών, δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, σε χώρους συγκέντρωσης εργαζομένων, αθροίζοντας ανησυχητικά την εκπεμπόμενη ακτινοβολία.

Στη γειτονιά μας έχει εγκατασταθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας VODAFONE στην οδό Παρασκευοπούλου 12, καθώς και στο κτήριο του ΟΤΕ στην οδό Εδμόνδου Ροστάν και στην ταράτσα του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς.  Στις τρεις αυτές  περιπτώσεις η απόσταση των κεραιών από τα σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές και νοσοκομεία είναι κατά πολύ μικρότερη από τα 300 μέτρα που ορίζει ο νόμος.

Έχοντας εμπιστοσύνη στη δική μας αυθεντική δράση οργανώνουμε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης της Τετάρτη 10/6 και ώρα 7.00μμ στη διασταύρωση των οδών Βασ. Όλγας και Παρασκευοπούλου.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ-ΕΥΖΩΝΩΝ-ΦΑΛΗΡΟΥ  (ΣΤΕΦ)

Σχολιάστε »

Σχολιάστε

About author

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων - φαλήρου - σχολής τυφλών

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Κατηγορίες:

Links:

Archives:

Feeds